Ademhalen, een mini-evolutie, gezonde voeding en rekenen

BryanAmerika5 Comments

Dit bezoek aan het Instituut is ook het begin van een serie lectures (lezingen) over de volledige methode. De lectures beslaan iedere keer 2 volle dagen van 9 uur ’s morgens tot 9 uur ’s avonds.

De lectures zijn voor een deel herhaling en dat kan geen kwaad omdat er zoveel is waar je mee aan de slag gaat. Het andere deel biedt nieuwe methoden en technieken die mogelijk een onderdeel gaan worden van het specifieke programma voor jouw kind.

Feline is niet het eerste kind in dit programma dus (bijna) alle vragen die we hebben zijn ooit al eens voorbij gekomen. En dan niet één keer maar honderden en duizenden keren. Bijgevolg zijn er ook al veel antwoorden en opties. En dat is waar we als ouders naar op zoek zijn.

Bij veel van de onderdelen die we nu voorbij hebben zien komen hebben we elkaar de “dit-zou-echt-iets-voor-Feline-zijn”-blik gegeven. Na het weekend, gaan we het nieuwe aangepaste programma voor Feline doornemen en oefenen en gaan we zien of onze ideeën een beetje overeenkomen met die van de specialisten hier.

De drie hoofdthema’s kwamen weer voorbij: fysiologie, fysieke ontwikkeling en mentale/intellectuele ontwikkeling.

We werden zelf heel blij van de sub-lectures over het verbeteren van de ademhaling, het verbeteren van de structuur van het lichaam en het rekenprogramma.

Voor veel kinderen met hersenletsel is ademhalen een constante uitdaging. Voor Feline is dat niet anders. Haar ademhaling is te oppervlakkig en te onregelmatig. Bijgevolg te weinig zuurstof voor het lichaam en met name de hersenen. Als er iets goed is voor de hersenen dan is het wel zuurstof.

We verwachten veel van wat hier positive respiratory patterning heet. Het is een intensief programma-onderdeel om de hersenen (en het lichaam) te trainen in een betere ademhaling. Verwacht een bloedige muiterij als dit geen onderdeel wordt van het programma voor Feline.

Zwaartekracht is die andere grote uitdaging voor Feline. Bij de normale mini-evolutie die kinderen doormaken van liggen op de vloer tot recht-op staan en lopen is die ontwikkeling zo getimed dat de zwaartekracht z’n werk kan doen in het structureren van de spieren en botten.

Voor kinderen als Feline ligt dat anders. Doordat ze nog in de leren-kruipen fase zit werkt de zwaartekracht nu juist tegen. Of beter gezegd, als we haar kunstmatig in een rechtop positie houden, een positie die haar lichaam nog niet zelfstandig kan dragen dan werkt dat juist averechts als we dat niet goed doen.

De effecten zijn helaas al merkbaar in de rechterheup-kom en een lichte scoliosis. Ook daar kunnen we nu actief mee aan de slag met een martel-tuig dat de charmante naam Vertical Kinestetic Experience heeft meegekregen.

En dan het rekenprogramma. Dat is een van die onderdelen waar we echt met onze oren hebben staan klapperen. (Dat moet er echt fantastisch uit hebben gezien). Dit programma-onderdeel is te mooi om hier in een paar regels af te raffelen. Maar mocht je een hint willen, denk dan maar aan Dustin Hoffman in Rain Man. To be continued.

Al met al voorzien we dat we in de komende periode weer heel wat te manifesteren hebben. Het gezegde hier onder de ouders is dan ook. Special needs kids come with special price tags. Laat het visualiseren maar beginnen. Ja, ook jullie daar op rij drie!

5 Comments on “Ademhalen, een mini-evolutie, gezonde voeding en rekenen”

    1. Dat was het officieus natuurlijk al. Maar we zullen ernstig lobbyen voor dit programma-onderdeel en voorbeeld-video’s delen van sessies van Feline met een zekere dansdocente en eveneens niet nader te noemen dramadocente.

      Fingers crossed.

  1. Bijzonder verhaal weer Bryan, Nadine en en Feline! Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen, positiviteit en kracht…..mooi hoor en heel veel succes
    Liefs! Els

  2. Heyyyy lieverds, het was zeer de moeite waard…..en wat doet Feline het toch goed……slim, knap meisje….jullie meisje!! Grijpt me allemaal diep in mijn hart….heb vertrouwen en blijf positief…..ze komt er echt…..met haar doorzettingsvermogen en haar slimme koppie……ben verliefd op haar en hou van jullie xxxxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *