Alternatief

BryanOekraineLeave a Comment

What To Do About Your Brain-Injured Child

Ik kan niet voor alle ouders van kinderen met speciale zorg spreken maar ik weet dat wij altijd op zoek zijn naar methoden, therapieën en of medicatie die de kwaliteit van leven voor je kind zouden kunnen verbeteren. Op een bepaalde manier maakt dat je kwetsbaar, juist omdat je zo graag wilt geloven ‘dat er meer uit te halen valt’.

Het mooie is dat je met al die verkenningen heel bijzondere mensen ontmoet en op plekken komt die je voorheen niet eens op de kaart zou kunnen aanwijzen. Je komt ook in een alternatief circuit terecht. Alternatief wil niet direct zeggen dat je kind in een gedemagnetiseerd bed slaapt, op een kussen gevuld met ingestraalde maanstenen, slechts groente en fruit eet dat trilt met priemgetal-frequenties en gebaad wordt in magnesiumolie. Nee, dat soort dingen doen we alleen op zondag.

Alternatief wil in dit geval zeggen dat de antwoorden die je zoekt je vaak brengen op die terreinen waar pioniers actief zijn. Per definitie zijn dat de gebieden waar de gevestigde wetenschap meer dan kriegel tegenover staat. Maar dat is de prijs die je nou eenmaal betaalt als pionier. En dat geldt natuurlijk ook voor ons. Zonder verkenning is er ook geen ontdekking.

What To Do About Your Brain-Injured ChildZo zijn we recent, via columniste Stephanie Kaars, gestuit op het werk van Glenn Doman. De man is mei dit jaar overleden maar heeft een aantal boeken nagelaten, een aantal Institutes for the Achievement for Human Potential en een behandelmethode die mij enorm aanspreekt. Dat laatste na het lezen van zijn boek “What To Do About Your Brain-Injured Child”. Een inspirerend, uitdagend en ook hoopvol stemmend boek.

We hebben dus nog geen ervaring met die methode maar half oktober is er een workshop voor ouders van kinderen met hersenletsel. Deze workshop vindt plaats in Spanje en we zijn aan het uitzoeken hoe we ruimte kunnen creëren om die workshop te bezoeken.

Via dezelfde Stephanie zijn we ook tegen de Therasuit behandeling aangelopen. Haar dochter Sterre heeft ondertussen een eerste sessie van 3,5 week ondergaan en de resultaten zijn zeer bemoedigend. Ook dat staat dus op de lijst om te onderzoeken. Al met al hebben we dus genoeg te verkennen momenteel.

Los van dit alles zijn vandaag, hier in de kliniek, weer de eerste sessies gestart. De eerste behandeldag zijn dat traditioneel een fysiotherapiesessie en een massage met tussendoor de kraakmethode. Niks nieuws en fijn om de vertrouwde gezichten aan de behandeltafel dan wel de fitnessbal aan te treffen. Feline ondergaat het meeste weer met een lach.

Morgen gaat het grote therapiefeest pas echt los.

Bryan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *