Behandeldag 1: Massage en Fysiotherapie

BryanBlog, Privé3 Comments

Op het behandelschema van vandaag staan massage, reflexotherapie, neurofysiologische correctie (dat is het eerste uur van de behandeling) gevolgd door fysiotherapie. Vol verwachting klopt ons hart.

Feline haar neusverkoudheid is ondertussen overgegaan in een longverkoudheid. Dat betekent dat ze nu iets makkelijker door haar neus kan ademen maar dat het slijm nu voornamelijk in de borstkas zit. En dit slijm lijkt nu nog iets taaier en moeilijker los te komen.

Onze eerste behandelaar is Mila. Zij geeft Feline een uur lang een zeer intensieve en uitgebreide massage. Kijk, zo willen wij de dag ook wel beginnen. Feline staat veel meer toe dan we voor mogelijk hadden gehouden. Ergens halverwege de massage komt, door Mila al eerder aangekondigd, de arts binnenstappen. Het blijkt Herr Doktor Kozijavkin zelf te zijn. Hij dus en een groot gevolg van 10 andere artsen die er als bijtjes omheen zoemen.

Het is even kort kennismaken (in het Duits) en dan voert dr. Kozijavkin zelf de neurofysiologische correctie uit. Die correctie vormt letterlijk en figuurlijk de ruggengraat van de Kozijavkin methode. Na de behandeling geeft dr. Kozijavkin aan dat hij goede hoop heeft dat Feline baat zal hebben bij de behandeling. Belangrijk is dat eerst de volledige doorbloeding door het lichaam verbeterd wordt. En weg is Zijne Eminentie met het zoemende gevolg.

Onze behandelend arts, die deel uitmaakt van het gevolg blijft nog even hangen om aan te geven dat hij een paar dagen weg is naar Moskou voor een congres en dat hij op maandag weer terug is. In de tussentijd krijgen we een andere arts die zijn taken overneemt. Hierna spoedt hij zich weer naar de andere bezige bijtjes.

Ondertussen heeft Mila de massage weer opgepakt. Zij is ook de degene, die naast de massage, Feline ook dagelijks reflexotherapie zal geven. Maar dat komt morgen aanbod. Voor nu is het een vol uur massage.

Na de massage hebben we even een half uurtje tot aan de fysiotherapie. De fysiotherapie wordt gegeven door de behandelaar die gisteren de video recording deed.  Na wat korte herhaalvragen gaat hij helemaal los met Feline. Liggend op de mat krijgt Feline een grondige workout van de armen, benen en nek. Zo intensief heeft ze het nog nooit eerder gehad. Alles is erop gericht om de flexibiliteit van de ledematen te vergroten dan wel te herstellen.

Van zowel de massage als de fysiotherapie heeft hoffotografe Nadine tot nu toe alleen nog maar foto’s gemaakt maar de komende dagen gaan we vaker video-opnames maken want dit is allemaal toch wel zeer interessant om vast te leggen..

Na een half uurtje fysiotherapie door Michael, die dit ook dagelijks gaat doen, zit het er al weer op. Met deze intensiteit van behandelen verwachten we dat Feline ’s middags wel redelijk uitgeteld zal zijn. En dat blijkt ook zo te zijn. Er volgt een middagslaap van twee uur! Dit is voor ons ongekend. We liggen zelf ook voor Pampus omdat haar onrustige nachten voor ons ook redelijk slopend werken.

Na het avondeten is het tijd voor het slapen van Feline. Een van ons tweeën zit dan alvast in de lobby een update te tikken en mail te beantwoorden en de ander zit vlak bij de kamer te luisteren of Feline daadwerkelijk in slaap valt. De babyfoon heeft hier 3 meter bereik… Vandaag mag Nadine de hall watch nemen. En het werd een intensieve. Na lang huilen, troosten, overgeven, uitgeput wezen en wat melatonine vindt Feline het uiteindelijk wel genoeg geweest voor vandaag.

Nadat we nog even samen in de lobby hebben gezeten gaan we naar boven waar we het schema voor de volgende op de deurmat aantreffen. En we zijn als kinderen zo blij want morgen gaan we echt helemaal loos. Op het programma naast massage, reflexotherapie en neurologische correctie staan nu ook gezichtsmassage, mechanische therapie, lichttherapie en vibromassage!

Let the Games begin!

3 Comments on “Behandeldag 1: Massage en Fysiotherapie”

 1. Wat een mooie en hoopvolle dagen hebben jullie al achter de rug.
  Wat een kanjer is Feline!
  En ze heeft 2 prachtige ouders.
  Wij denken aan jullie.
  Liefs,
  Jacco, Renata, Madelief

 2. Lieve mensen,

  wat een heerlijke teksten om te lezen. En wat fijn dat Feline het geweldig doet. Het klinkt allemaal erg goed en ik ben erg benieuwd naar de volgende dagen.

  Liefs van ons allen, Maud

 3. hoi Kanjers!
  Goed om te lezen dat de reis voorspoedig is gegaan en dat jullie goed opgevangen zijn! Feline ziet er relaxed uit op de foto's, mooi om te zien!
  We denken aan jullie en volgen jullie via dit fijne communicatiemiddel!

  Dikke knuffel van ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *