De Grote Oversteek II

BryanAmerikaLeave a Comment

Na alle onderzoeken, adviezen, nieuwe oefeningen, nieuwe afspraken en uitdagende targets is het dan toch weer tijd om de koffers te pakken. We hadden een heerlijk logeeradres, gelegen in een rustige groene wijk met een eigen American style veranda inclusief pluimstaart-eekhoorns. We hebben welgeteld 20 minuten tv gekeken waarna we al knettergek werden van alle reclame en over de top aankondigingen. Rust.

Heen hadden we een Afrikaanse taxi-chauffeur die de weg niet wist en allerlei schimmige trucs uithaalde om meer te verdienen aan de rit. Terug reden we in de taxi van  Charles Battle. Charles, zelf al in de zeventig, rijdt al meer dan twintig jaar families van en naar het instituut. Hij kon dan ook feilloos alle namen noemen van de staf.

Uitzicht vanaf de veranda

Uitzicht vanaf de veranda

Wat was dat een prettige en ontspannen rit terug naar het vliegveld, waarbij Charles ook nog eens optrad als toergids.

Op het vliegveld besloten we dat we lang genoeg gezond hadden geleefd in het land van Fast Food en dus was het tijd om even te zondigen. Wendy’s moest het afleggen tegen Asian Chao en dus zaten we even later aan de (pittige) noodles en rijst. En ook dit vond Feline een feestje.

In het vliegtuig terug veel dezelfde gezichten, zowel qua crew als passagiers. Na de positieve ervaring op de heenvlucht was onze enige vraag hoe Feline de korte nacht door zou komen. Het antwoord zie je hieronder.

Zo ziet totaal 4 uur (onderbroken) slaap eruit.

Zo ziet totaal 4 uur (onderbroken) slaap eruit.

Het was een redelijk onrustige nacht omdat het toilet vlak bij onze zitplaatsen was en druk bezocht werd. Vlakbij Schiphol werden we boven de Noordzee in een parkeerloop geplaatst. Dat duurde Feline allemaal net iets te lang en dat liet ze weten ook. Papa-energie bleek totaal niet effectief. Na plaatsverwisselen met mama verdween die mopperenergie in precies 0,3 seconden.

Landen en bagage verzamelen. Van de ene koffer was de trolley handle gesloopt en van de ander was het cijferslot gekraakt door de douane. We hadden dan ook een koffer vol met voedingsupplementen en dat zal er op de X-ray aardig verdacht uitgezien hebben.

Buiten stonden een ontzettend lieve oom en tante klaar met onze eigen auto. Lekker naar huis en dan maar eens beginnen met het de-jetlaggen. En met de voorbereidingen voor het nieuwe programma. Het worden weer drukke tijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *