De Grote Oversteek I

BryanAmerika16 Comments

Philly-cab-selfie

Afgelopen vrijdag zijn we dan vertrokken voor ons eerste bezoek aan het Institute for the Achievement of Human Potential, kortweg IAHP, in Philadelphia, USA. We waren al een paar weken bezig met de voorbereidingen maar daarover later meer. Teaser: Deze Amerikanen zijn erg, erg grondig als het gaat om informatie verzamelen.

Onze grootste zorg vooraf was vooral van praktische aard. We spreken beiden meer dan redelijk Engels en sowieso veel vloeiender dan ons Oekraïens ooit is geweest, dus dat was het niet. Nee, het was de vraag hoe Feline die minimaal acht uur in een vliegtuig zou doorstaan.

Ze heeft al eerder gevlogen maar die 2-3 uur richting het Oostblok staan totaal niet in verhouding tot die 8 uur over de oceaan. En eigenlijk hadden wij de uitkomst van dit experiment al wel kunnen raden.

Dit is namelijk het patroon: Al die dingen waar wij ons vooraf van afvragen “Oei, hoe gaat Feline dat doen?”, beantwoordt Feline met “Ontspan, als jullie er geen probleem van maken, zal ik dat ook niet doen”.

En zo ziet dat eruit met een plaatje.

Een Dora-marathon

Er was dus geen vuiltje aan de lucht. De tablet met afleveringen van het Zandkasteel, Woezel en Pip en Dora zorgde voor het nodige vermaak. En bij het opstijgen en landen had Feline zowaar zelfs nog aandacht voor wat er door de raampjes heen nog allemaal te zien was.

En om ons helemaal gek te maken had ze nog een verrassing in petto. De afgelopen weken is alles thuis rond eten een ware strijd. Maar voor vliegtuig-maaltijden wil Feline wel een uitzondering maken. Er zat een meisje naast ons te smikkelen en smullen alsof ze de laatste tijd helemaal niks te eten had gekregen.

Ook de heen-jetlag bleek geen probleem. Op zaterdag nog wat eerder moe maar op zondag al weer helemaal ingesteld op Amerikaanse tijd. Wow Fayleen, you are sooo awesome, Gorgeous, like, well, you know! Tenminste, dat is hoe ze het hier verwoorden.

Maandag de intake. We zijn er klaar voor.

16 Comments on “De Grote Oversteek I”

 1. Wow……. wat een prachtige foto van jullie drietjes…. happy family! Ik heb grote bewondering voor jullie! Geen idee tot hoe lang jullie daar nog blijven in de USA, maar wens jullie hele goede mooie inspirerende dagen toe met elkaar!

 2. Hoi Bryan, Nadine en Feline!

  Het is alweer veel te lang geleden dat we jullie gezien of gesproken hebben! We zijn elkaar “net” misgelopen in the USA. Wij zijn namelijk in mei daar geweest voor vakantie maar ook een nog even voor Ivy wezen kijken bij een kliniek die intensive therapy geven met een therasuit. Ik ben benieuwd hoe jullie het gaan vinden. De kids doen ons ook elke keer weer verbazen hoe goed ze het doen! Inderdaad als papa en mama relaxed zijn is er verder eigenlijk niets aan de hand. Gewoon lekker genieten van de reis en van elkaar! Ik ga jullie zeker volgen. Ben benieuwd wat voor avonturen jullie allemaal gaan beleven! Heel veel plezier daar aan de overkant van de plas

  1. Ah, wat fijn dat jullie aan de slag zijn gegaan met de thera-suit. We kennen anderen die er ook mee bezig zijn en zijn benieuwd naar de ervaringen en resultaten. Definitely time for an update!

 3. Ha Lieverds,

  Wat gaaf dat Feline reageert of ze dagelijks in een vliegtuig zit,
  enne voortaan met een parachute eten laten droppen.

  Liefs Lia

 4. Ach wat heerlijk om te lezen en te zien, zo relaxed. Ben zeer benieuwd naar het vervolg. Liefs

  1. Hi Zus,

   Alles inderdaad relaxed hier. Maar we beginnen de indruk te krijgen dat dit slechts de stilte voor de storm is. Niet vanuit Feline maar vanuit de andere ouders. We gaan een intense periode tegemoet. Hug en soon,

 5. Heerlijk om te horen dat alles boven verwachting verloopt. Wij wensen jullie voor morgen natuurlijk ook weer zo’n overtocht. x

  1. Ja, laten we er deze keer maar gewoon vanuit gaan dat we met z’n 3-en lekker liggen te slapen op de weg terug 🙂

 6. hallo alle drie

  wat een geweldige site. Hoop dat het daar goed gaat lukken.
  we houden in ieder geval de site goed in de gaten.
  veel succes daar.
  een dikke knuffel liefs nicole

 7. Hoi Bryan Nadine Feline
  Wat fijn om te lezen hoe het met jullie gaat.
  en als hollander ge je zeker te voet.ik hoop dat de terug reis ook goed ga .groetjes Ria

 8. Wat fijn dat de overtocht goed is verlopen, wij willen jullie eerst ’n compliment geven wat jullie allemaal voor Feline doen, wij zouden het ook doen hoor, maar dit is geweldig. Wij hopen dat jullie daar ’n hele goede tijd krijgen en de verwachting die jullie ondernemen ook uitkomt
  voor Feline. Heel veel succes en ’n dikke kus voor jullie alledrie van ons drietjes

  1. Hi Joke, we begrijpen helemaal waar jullie vandaan komen en dat jullie het ook zouden doen. Bedankt voor alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *