De Intake

BryanBlog, Privé2 Comments

De intake maandagochtend begon met een kort onderzoekje door een arts en een tweetal assistentes. Het bestond uit een aantal vragen om het nog lege dossier van Feline te vullen. Het vragenrondje wekte wat verbazing bij ons. We hadden namelijk een jaar geleden al onze stapel medische documenten via de intermediair van de kliniek laten vertalen en opgestuurd. Maar even de aantekening gemaakt dat we die intermediair aan haar jasje gaan trekken en vragen waar al die info gebleven is.

Het fysieke onderzoek was natuurlijk gericht op wat Feline momenteel wel en (nog) niet kan. En daarnaast of ze fit genoeg was om nu de behandelingen te ondergaan. De arts maakte zich ook geen zorgen over haar verkoudheid. We hebben later op de dag zelf nog even getemperatuurd en kwamen uit op een 37.8. Me not worried.

Tijdens het fysieke  onderzoekje kwam dr. Stevano binnenvallen met een klein gevolg. Deze man is de vice-president van de kliniek. In no-time heeft hij de ruggegraat-correctie behandeling bij Feline toegepast. Inclusief het door sommigen gevreesde kraakmoment. Nadine kreeg het er in ieder geval warm van en Feline schrok. Maar het kan ook zijn dat dat kwam omdat er ineens drie paar handen aan haar zaten.

Daarna was het tijd voor de antropometrie. Wikipedia is je vriend en daar kun je lezen dat het gaat om “het meten van de mens”. Antropometrie heeft een tijdje last gehad van een slecht imago omdat het werd gebruikt om vast te kunnen stellen of je een misdadiger was of niet. Maar tegenwoordig worden die lichaamsverhoudingen vooral gebruikt in de ergonomie, architectuur en industrieel ontwerpen. Ook de BMI-index, de meeste vrouwen wel bekend, komt eruit voort. Einde les.

Feline werd dus opgemeten. Al lopend door de kliniek zul je zelden dikke kinderen met CP tegenkomen. Deze aandoening heeft vaak ook invloed op de spijsvertering en mondmotoriek. Het kost de meeste kinderen dus moeite om te eten en te drinken, het binnen te houden en ook nog eens goed te verteren. Onze Feline valt ook in de categorie bonenstaak.

De intake werd afgesloten met de Video Recording. Ook nu weer een serie vragen over wat Feline wel of (nog) niet kan plus indien mogelijk een live demo. Feline geloofde het allemaal wel en heeft zich voornamelijk bezig gehouden met rustig op haar rug liggen. Deze video sessie wordt bij een volgend bezoek herhaald waarmee dan de (behaalde) resultaten beoordeeld kunnen worden.

Later die dag zouden we dan het behandelschema voor de volgende dag ontvangen. Tegen de tijd dat we gingen slapen was die er nog niet maar, o wonder, ’s morgens vroeg was die zoals beloofd onder de deur geschoven.

Al  met al een rustige dag om mee te beginnen. Dit gaf Feline in ieder geval een dag extra om van haar verkoudheid af te komen.

2 Comments on “De Intake”

 1. geweldig dat jullie ons zo op de hoogte houden.
  ik kijk er dan ook iedere dag naar uit om even bij te lezen.
  veel succes daar en we denken de hele dag aan jullie.
  de kinderen vinden de foto`s van feline geweldig
  dikke kus nicole

 2. Mooie blog en wat fijn dat het allemaal zo goed gegaan is met jullie; de reis en ontvangst in de kliniek en dat Feline ondanks een flinke verkoudheid zich kranig houdt!
  Ben erg benieuwd hoe Feline op alle behandelingen gaat reageren…….
  groetjes, Jolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *