donderdag 14 januari

BryanBlog, PrivéLeave a Comment

Gisteren was een “wisseldag”. Feline mocht van de IC in Veldhoven en is met de ambulance overgebracht naar het Catharine in Eindhoven. Deze keer een rustige rit met Nadine aan haar zij. Het is voor ons allemaal weer wennen om daar terug te zijn.

Feline is nu echt begonnen met aangeven als iets haar niet lekker zit. Dat betekent dus vaker huilen, nog wel zachtjes en schor. De couveuse-afdeling waar ze nu ligt is voor ons ook wennen omdat we het beschermde van de IC gewend waren en deze afdeling is duidelijk meer “open en toegangkelijk”. Daarnaast moeten we ook weer goede ervaringen opbouwen met het Catharine sinds de laatste keer toen we er zeer hectisch vertrokken.

Het was ook een wisseldag omdat we voor het vertrek uit Veldhoven nog een laatste gesprek hadden met de kinderarts daar. Die vertelde ons dat ze die ochtend nog een aantal testen bij Feline hadden afgenomen en de resultaten waren zorgwekkend.

De gehoortest was geen probleem. De testen m.b.t. de reflexen zijn dat wel. Ons meisje vertoont nagenoeg geen reaktie op de standaard reflextesten. Deze testen zijn o.a. belangrijk om de funktie van het evenwichtsorgaan te meten. En dat orgaan speelt een cruciale rol bij alles wat te maken heeft met kruipen, staan, lopen, houding, etc.

Vanmorgen zijn die testen herhaald en we hebben nu ook zelf kunnen zien dat ons meisje daar vooralsnog inderdaad nagenoeg niet op reageert. Dat afsluitend gesprek van gisteren heeft bij ons heel die dag nog nagezeurd en we hebben echt een dag nodig gehad om ons weer te herpakken. Voor het slapen gaan hebben we nog even de antwoorden op voorgaande updates doorgenomen en aan elkaar voorgelezen. En dat geeft de burger moed, heel veel moed! Feline heeft er dus een uitdaging bij gekregen.

Het is nu donderdag en wijzelf beginnen al weer gewend te raken aan de nieuwe omgeving. We hebben het weer enorm getoffen met onze couveuzeverpleegkundigen en dat maakt het allemaal makkelijker. Naast de reflextesten heeft ook de logopediste haar testen mogen uitvoeren en de conclusie is dat Feline momenteel nog te weinig zuigreflexen vertoont, om op een veilige manier te kunnen beginnen met het trainen van de zuig-slik-adem-coordinatie. De komende sondevoedingen stimuleren we dat door tijdens het voeden haar tegelijkertijd eein pink aan te bieden.

Nieuw is dat we nu ’s avonds/nachts een laptop naast het bed hebben staan waarop we via een webcam naar Feline kunnen kijken! Aaaaaaaaah, een IT toepassing waar we warm van worden. Connecting people indeed.

Met de verhuizing zijn we in iets rustiger vaarwater gekomen. De uitdagingen voor Feline voor de komende tijd lijken duidelijk (de terugkeer van de reflexen en leren drinken) en we raken iedere keer weer ontroerd door alle support die zij en wij van jullie mogen ontvangen. En daarom echt en oprecht:

In Liefde,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *