Exit

BryanBlog, PrivéLeave a Comment

Gisteren hebben de laatste therapieronde gehad. De dag ervoor hebben we de de bevindingen van het team ontvangen en vandaag de gelegenheid om daar vragen over te stellen. Onze vragen gingen met name over sommige medische termen die gebruikt werden en wat hun interpretatie daarbij is. Ook dit was weer een prettig gesprek.

Bij de mate van aandoening van CP worden verschillende schalen en afkortingen gehanteerd. Een van die schalen kent 5 niveaus waarbij niveau 1 staat voor een kind waaraan je nauwelijks merkt dat het CP heeft en niveau 5 staat voor een kind dat volledig afhankelijk is van hulpmiddelen en hulp van buitenaf. Feline valt momenteel in niveau 4.

Statistiek zegt dat je hoogstens 1 niveau zou kunnen verbeteren. Hier in de kliniek hanteren ze die zienswijze niet. De hele Kozijavkin methode is erop gericht het systeem zoveel mogelijk de kans te geven zelf te herstellen. In die zin bieden ze ook geen garanties maar creëren ze de optimale omstandigheden opdat dat zou kunnen gebeuren. In de woorden van onze begeleidende arts: “Het is gewoon hard werken en hopen”.

Het advies van het team luidt om over 4-5 maanden de behandeling te herhalen. Langer wachten betekent dat een groter deel van de rigiditeit in het lichaam terugkeert en dat een groot deel van de behandeling dan ook gericht zal moeten zijn op het weer reduceren, i.p.v. van nieuwe mogelijkheden toevoegen.

En onze ervaringen tot nu toe zeggen ook dat we hier in oktober inderdaad terug zullen keren.

We hebben opnames gemaakt van de massages en de fysiotherapeut heeft alle oefeningen voorgedaan die we thuis kunnen doen. Ik heb er een groot deel daarvan ook gedaan onder zijn supervisie en zelfs de vriendelijke oude reus heeft ons een paar oefeningen meegegeven. We hebben zelfs bijenwas aangeschaft voor de apittherapie.

Het is nu zondagochtend. Een groot deel van families is inmiddels al vertrokken en wij zijn er ook klaar voor om weer lekker naar huis te gaan. Over 1,5 uur vertrekken we naar het vliegveld en 2 vluchten verder zijn we dan al weer bijna thuis. En dan gaan we eens kijken hoe we al deze nieuwe ervaringen en kennis een actieve plek in ons leven kunnen geven.

Een daarvan zal het oprichten van de stichting zijn want het staat al vast dat we dat gaan doen. En daarover gaan we je zeker op de hoogte houden. En ik ga ook nog snel een artikel schrijven over hoe die Kozijavkin methode nou in elkaar steekt.

En tot slot, soms weten we niet hoe te reageren op al jullie lieve woorden maar weet dat we het enorm waarderen.

Met alle liefde,

Bryan, Nadine en Feline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *