Heroïsch moment

BryanOekraine8 Comments

Ik heb eerder al geschreven hoe we alternatieven aan het onderzoeken zijn. Ik heb het daarbij ook kort over Glenn Doman gehad.

Ik ga nu een aantal short cuts nemen maar zijn methode komt erop neer dat je je kind stimuleert op het niveau waarop het neurologisch is blijven hangen. Om vast te kunnen stellen op welk niveau je kind is blijven hangen wordt er gebruik gemaakt van een tabel met 7 hersenontwikkelingsniveaus en 6 vaardigheidskolommen.

Één van die kolommen is bijvoorbeeld mobiliteit met als niveaus rennen, lopen, staand verplaatsen met hulp, kruipen, tijgeren2, tijgeren1 en ledematen bewegen in ruglig. Volgens deze tabel zit Feline helemaal in het onderste niveau. Het is dus zaak haar te stimuleren tot tijgeren.

In deze methode vertaalt dit zich naar wat ze noemen heel veel ‘floor time’. Kinderen die nog niet kunnen lopen brengen bewust heel veel tijd door op de vloer. Dit alles om te leren tijgeren, kruipen en uiteindelijk lopen. Het is een heel intensief programma ook omdat er voor de andere kolommen ook de nodige ‘opdrachten’ zijn.

Geïnspireerd door dit idee breng ik nu iedere dag tijd door met Feline op de vloer waarbij we de tijgerbeweging oefenen. Dit is een proces dat maanden kan duren. Feline vindt dit maar heel even leuk. Waarvan akte.

Vandaag, tegen het eind van de middag was het dus ook weer tijd voor de oefening op de vloer. Ik kan dit niet schrijven zonder een hart dat overloopt van plezier en bewondering maar Feline heeft vandaag bewust haar eerste centimeters gekropen!

Ze keek er ook nog eens heel vrolijk bij maar het kan ook zijn dat ze aangestoken werd door het dol enthousiaste gejoel van mama en papa. We hebben het gevierd met knuffels en zoentjes. Een prinses eigen besloot Feline dat het voor vandaag ook wel weer genoeg was en dat er geen encore meer in zat.

Morgen weer een dag :-),

Bryan

8 Comments on “Heroïsch moment”

 1. Oh wat een belevenis voor Feline en jullie!
  Veel floortime plezier nog;).
  Groetjes Laura

  1. Momenteel beleven wij nog meer plezier aan de floor time dan Feline. Maar hopelijk verandert dat snel 🙂

  1. Vriendelijk verzoek van Feline om even wat minder uitbundig te strooien met die confetti. Dat maakt het tijgeren niet echt makkelijker… 😀

 2. Ha natuurlijk nou snap ik het…..duhhhh

  Super zeg wat een mijlpaal……ben helemaal blij voor jullie. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *