Houston, all systems are go!

BryanOekraine4 Reacties

Na bijna een jaar zijn we weer terug in de Oekraïne. En het had niet veel gescheeld of we hadden dit bezoek aan de kliniek op het laatste moment toch nog gecanceled. De redenen daarvoor volgen in een andere post.

De reis is voorspoedig verlopen. Feline vindt de trip van Eindhoven met de auto naar Dortmund weinig spannend en is in overleg bereid niet te mopperen zolang we een cd met kinderliedjes opzetten. Maar ook kindertjes met speciale zorg kunnen niet altijd hun zin krijgen en dus wordt er wel eens luidkeels gemopperd. Vermanende woorden van mama brengen dan weer wat realiteitszin en dus ook weer rust.

Houston all systems are goDe vlucht van Dortmund naar Lviv vindt Feline iets spannender maar ook dat blijkt al weer snel te wennen. De grote stap vooruit is dat ze nu zelfstandig in haar feeder seat op haar eigen vliegtuigstoel zit. Kijk, dat opent perspectieven voor de langere vluchten, bijvoorbeeld naar Amerika.

Het meest spannende is nog het stukje reizen in de Oekraïne zelf. Voor het EK-dat-we-collectief-uit-ons-geheugen-gegrift-hebben-en-waar-we-het-nooit-meer-over-zullen-hebben kwamen we terecht in een gebouw dat regelrecht uit een decor stamde voor een spionageverhaal uit de Koude Oorlog compleet met overheidsambtenaren en militairen met veel te grote petten op.

Nu staat er een hypermoderne terminal waar Mission Impossible V zo geschoten kan worden. Medewerkers van de kliniek staan ons daar op te wachten. De spullen worden ingeladen in 2 moderne busjes en dan begint het gevaarlijkste deel van de reis: 150 km van Lviv naar Trustkavets over Oekraine’s asfalt. Zoab heeft hier een geheel andere betekenis.

Maar we zijn er. Ingechecked, prettige kamer, we worden herkend door de medewerkers en wij herkennen zelfs al een paar ouders van voorgaande bezoekjes. Morgen staan de medische intake en de nul-status video op het programma.

We zijn er klaar voor. Houston, all systems are go!

Bryan

Deel met je vrienden

4 Comments on “Houston, all systems are go!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *