International Clinic of Rehabilitation

BryanBlog, Privé5 Comments

Oftewel, we zijn vandaag vertrokken naar en aangekomen in Truskavets, Oekraïne. Er zijn momenteel nog geen rechtstreekse vluchten, die komen pas vlak voor het EK, dus het werd er een met een stop-over. Amsterdam – Wenen – Lviv. In Lviv werden we opgehaald van het vliegveld door een busje dat ons naar de kliniek bracht. Deze kliniek is gespecialiseerd in het behandelen van (voornamelijk) kinderen, met cerebrale parese – cp.

Hoe we bij deze kliniek terecht zijn gekomen is een verhaal op zich maar daarover een andere keer.

Feline heeft zich gedurende beide vluchten en de busreis zeer goed gehouden. Alleen de landingen vond ze maar niks. We hebben het idee dat het klaren van de oren bij het opstijgen haar beter afgaat dan bij het landen. We hadden voor alle transfers “wheel chair assistance” aangevraagd en dat is wel heel prettig reizen. Overal voorrang, nergens in de rij en ruim op tijd bij de gates.

Ingechecked dus in de International Clinic of Rehabilitation. Het is er allemaal schoon en verzorgd en iedereen staat klaar om het jou en je kind zoveel mogelijk naar de zin te maken. Morgen staat een drietal gesprekken op het schema. Een intake met een arts, gevolgd door iets wat hier Aphorometrie wordt genoemd en daarna een video-nulmeting. Die laatste is bedoeld om over twee weken, wanneer de (eerste) therapiesessies afgerond zijn de progressie te kunnen meten.

Na deze drie sessies wordt het therapieschema voor de komende twee weken bepaald. Op dinsdagavond kunnen we dus pas onze eerste ervaringen delen. Patience, Young Grasshopper, patience.

Feline is eigenlijk bijna nooit ziek. Het aantal keren dat ze tot nu toe griep heeft gehad en/of verkouden was zijn op 1 hand te tellen. Maar je raadt het al, 2 dagen voor vertrek begon de verkoudheid en nu is het stadium van snot-verkouden bereikt. Dat maakt dat ze snel vermoeid is en minder eetlust heeft. Ach, ze heeft al voor grotere uitdagingen gestaan, dus dit valt in de categorie “We-zijn-niet-onder-de-indruk!”

Beide dames liggen nu boven volledig uitgeteld te slapen. Ik zit dit bericht in de lobby beneden te tikken maar ga het ook niet laat maken. Nog even een aantal van jullie toevoegen aan de blog en dan ga ik ik ook net doen alsof ik moe ben.

En nog bedankt voor alle leuke, grappige, ontroerende en inspirerende reakties op de uitnodigingsmail!

To be continued….

5 Comments on “International Clinic of Rehabilitation”

 1. Lieve Bryan, Nadine en Feline,
  Ik wens jullie veel geduld toe,
  xCarolina

  Heb je geduld te wachten
  tot de modder zakt
  het water helder wordt
  kun je in stilte verwijlen tot
  de juiste handeling als vanzelf ontstaat
  Lao Tse

  1. Hi Carolina,

   Ik heb het geduld gehad om te wachten met reageren. Om te wachten tot het me duidelijk werd. En het werd me duidelijk dat dit een machtig mooie wens is. Een uitnodiging om van ieder moment een niet-handelend handelen te maken. Of misschien beter nog,….gewoon te laten zijn.

   Dank-je-wel

 2. Heel veel suc6 daar! Hoop dat de sessie's veel resultaat op gaan leveren! En houd het verhaal van de ontdekking van deze kliniek graag tegoed, want hoe kom je in godennaam in de Oekraïne terecht …….. Veel liefs voor jullie drieën!!!

 3. Mooie site! Fijn om de verhalen mee te mogen lezen en jullie te kunnen volgen! Heel veel succes voor jullie 3en daar in dat verweggistan en ik ben super benieuwd naar alles! Veel liefs! Els XXX

 4. Heel fijn om jullie zo te mogen volgen. Ik duim voor jullie en Bryan jij mag ook lekker moe zijn hoor. Ik hoop dat vandaag goed is gegaan en dat Feline niet teveel last heeft van haar verkoudheid. Voor straks lekker slapen. XX Marjo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *