La bella Italia

NadineItalie2 Comments

We gaan deze keer niet naar Amerika, maar naar Italië. En daar heb ik nu al ongelofelijk veel zin in. Het gevoel dat het me geeft is wanneer je weer een vakantie in het vooruitzicht hebt. Eindelijk weer op vakantie. Na de geboorte van Feline hebben we niet echt meer vakantie gehad. We hebben heerlijk in het huis van mijn nicht mogen “vakantie” vieren en geloof me dat was absoluut geen straf. Het was fijn zelfs en precies passend voor het moment.

We hebben een aantal dagen op een camping doorgebracht in Nederland. Ook dat was heerlijk en precies goed voor toen. De reizen naar de Oekraïne waren verder onze “vakanties”. Hoewel we ons best hebben gedaan om er enigszins een vakantiegevoel bij te beleven, is dat nooit echt gelukt.

Amerika gaf een klein beetje meer het “vakantiegevoel”. Zeker omdat we op een heerlijke relaxte plek zaten, maar ook dat is geen vakantie voor mij. Even afgezien dat we daar natuurlijk veel tijd doorbrengen met Feline op het Instituut.

Nee, het vakantiegevoel gaat bij mij kriebelen wanneer we met de auto gaan. Heerlijk de auto vol en rijden…door nieuwe landen met verre verre stranden…oh nee dat is een zin uit een liedje dat we vaak voor Feline zingen, maar het gevoel is wel kloppend. Het gevoel van avontuur, het gevoel van vrijheid. En laten we wel wezen…Italië is natuurlijk een vakantieland.

Ok…maar waarom dan ook niet de eerste 2 keer naar Italië en wel naar Amerika. Het antwoord is vrij simpel: geld. Hoe gek het ook klinkt…het was voor ons goedkoper om naar Amerika te vliegen, dan om naar Italië af te reizen. Dit komt doordat je een deel van de onkosten van het Amerikaanse team, dat naar Italië reist, betaalt. En tot nu toe was dat duurder dan naar Amerika vliegen. Maar nu de dollar zo goed staat ten opzichte van de euro is het juist weer goedkoper om naar Italië te reizen.

Ik zal iets specifieker zijn. Voorheen kostte onze vliegreis rond de €2100 voor 4 personen. Nu is dat al €3500. Een enorm verschil dus. Daarnaast zijn de kosten voor het levensonderhoud en onze accommodatie daardoor ook gestegen. We krijgen gewoon minder euro’s voor dezelfde dollars van vorig jaar. In december merkten we dit al en was onze reis al flink duurder dan de eerste keer.

Dus op naar Bella Italia. En waarom nog meer dat heerlijke vakantiegevoel voorruitzicht? We hebben deze keer nog 3 dagen vakantie nadat we klaar zijn op het Instituut met Feline. Hoe fijn is dat en wat een heerlijk vooruitzicht om samen vakantie te mogen vieren?

 

N.b. mocht je Instituut Italiehet nog niet in een van onze verhalen hebben gelezen. het Institutes for the Achievement of Human Potential  heeft in Italië een 2e vestiging om de Europese families te kunnen bedienen. Er komt 2 keer per jaar een heel team uit Philadelphia om hier de families te ontmoeten.

2 Comments on “La bella Italia”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *