Lets get hip!

BryanAmerika2 Comments

Als je als kind geen normale groei doormaakt waarbij je eerst leert tijgeren, kruipen, zitten en daarna lopen is de kans groot dat er zich onderweg allerlei complicaties voor gaan doen. Het menselijk lichaam is een wonder waarbij de feilloze afstemming en volgorde van ontwikkeling pas echt duidelijk worden als het niet allemaal vanzelf gaat.

In het geval van Feline uit zich dat bijvoorbeeld in het feit dat haar rechterheup een  punt van aandacht is. De dijbeenkop-heupkom ontwikkelt zich niet goed met als risico dat haar heup uit de kom schiet. Heel pijnlijk als het gebeurt en dus te vermijden. De voorgestelde Nederlandse oplossing is een operatie…

Zowel binnen de Kozijavkin methode als de Glenn Doman methode wordt opereren gezien als een allerlaatste lapmiddel met een grote kans op het verergeren van de situatie. Beide methoden dragen oefeningen aan om de situatie te verbeteren en een operatie zo mogelijk te voorkomen.

Als ouders is de keuze in dit geval niet zo moeilijk. Vandaag donderdag staat in het teken van zowel een nieuw fysiek-programma als een intelligentie-programma. Het fysieke programma omvat een aantal “hip protocol” oefeningen die we dagelijks gaan uitvoeren. Je kunt je niet voorstellen hoe blij we zijn met al die nieuwe dingen die we nu leren.

Ja, het betekent een nog drukker en intensiever thuis-programma met Feline. But we will take that Fighting Chance any time! Omdat dat nu eenmaal is hoe wij in elkaar steken.

En oh, lieve vrijwilligers, het leven aan de oefentafel is er bij deze nog interessanter op geworden. We kunnen bijna niet wachten om het met jullie te delen. Lets get hip to the bone!

2 Comments on “Lets get hip!”

 1. Hai Bryan, Nadine en Feline,

  Even een berichtje om te laten weten dat ik aan jullie denk! Ik volg jullie updates op de voet en hoop dat het nog steeds goed gaat daar. Heel veel succes met alles!

  groetjes,
  Stephanie

  1. Aaaah, dat is heel fijn Stephanie. Al was het maar omdat we jou medeverantwoordelijk houden voor al die ‘rare dingen’ die wij doen! 😀

   Hug en weet dat we jullie ook volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *