Ontspanning

BryanOekraine5 Comments

We zijn nu precies een week weer in de kliniek. En een van de grootste verschillen met ons vorige bezoek is dat we Feline nu al tijdens de behandelingen zien ontspannen. Het meest opvallend is dat bij joint mobilization, de facial massage en jawel, de physical therapy.

De vorige keer waren wij een groot deel van de tijd tijdens de behandelingen bezig om Feline op haar gemak te stellen. En vandaag viel het op dat dat eigenlijk niet meer nodig is. Ze kan ergens van schrikken (, een plotselinge beweging, een ander kind in de ruimte dat hard gaat huilen, of een beweging die ze echt niet prettig vindt) maar daarna verwerkt ze het allemaal zelf en komt dan ook op eigen kracht weer tot rust.

(klik op de foto’s voor de vergrotingen)

Tijdens sommige behandelingen krijgen de therapeuten zelfs af en toe een lach te zien.

Vorige keren duurde een facial massage hooguit 5 minuten. Dan was ze al zo gestressed en behuild dat we gewoon moesten stoppen. Hoe vriendelijk de oude reus ook was, Feline vond het maar niks. Deze keer hebben we dus Oksana, ook uit een sprookjesboek weggelopen, maar deze vriendelijke kirgeluidjes makende goede heks mag nu alles doen. De massage duurt nu 15 minuten en aan het eind daarvan hebben we een vrolijk lachend meisje op de arm.

Vandaag, als klapstuk, ging het zelfs goed bij de physical therapy. Michael kon werkelijk alles met haar doen. Ze liet zich bewegen en als ze zelf moest bewegen dan liet ze zich ook uitnodigen om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Sommige oefeningen vindt ze duidelijk nog zwaar (bijvoorbeeld wanneer de spieren aan de achterkant van haar benen worden opgerekt of wanneer ze zelf uit ruglig omhoog moet komen) maar ze doet het tussen al haar protesten door wel.

Kortom, dit was een heel heel heeeel goede dag. Buiten ging het ook nog spontaan nazomeren en dat hebben we gevierd met een ijsje. Of Feline dat weer lekker vond? Het ijs smolt sneller dan Feline verwerken kon maar ze genoot er niet minder om!

5 Comments on “Ontspanning”

 1. Ik reageer een beetje laat, maar heb al veel aan jullie gedacht, was nog steeds niet gelukt om in te loggen….
  Wat fantastisch om te lezen dat Feline het zo goed doet en het zoveel beter kan incaseren allemaal!!
  Mooie foto’s…

 2. Lieverds even op deze manier een reaktie, mijn gedachtes zijn bij jullie, ik baal nu even extra van de afstand……..hug hug hug. X

 3. Gelukkig weer terug in de kliniek. Heel veel liefs en we hopen dat jullie een beetje kunnen uitrusten. x

 4. Lieve Bryan, Nadine & Feline,
  Het blijft heel bijzonder om alles weer te mogen lezen.
  Wat een heerlijke en prachtige dochter hebben jullie toch…
  Wat mooi om te lezen hoe Feline dit alles weer overzich heen laat komen. Wat moet jullie meisje veel meemaken. Jullie als haar ouders natuurlijk ook. Jullie mogen zeker trots zijn op jullie zelf en natuurlijk op jullie meisje. Wat een inzet tonen jullie samen met Feline. Echt heel bijzonder allemaal.
  Hopelijk is er ook even tijd om als gezin samen te genieten van alles om jullie heen.
  Sterkte met alles.
  Liefs van ons & dikke knuffel voor Feline:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *