Resultaten?

BryanBlog, Privé10 Comments

De afgelopen twee dagen werd ons bij de verschillende therapieën een paar keer gevraagd naar de veranderingen en resultaten, n.a.v de behandelmethode, die we tot nu toe zelf hebben kunnen vaststellen. En dat gebeurde op een zeer respectvolle manier. Er werden ons geen woorden in de mond gelegd, de behandelaars kwamen niet ongevraagd met wat ze zelf hadden waargenomen.

Als het gaat om de manier hoe Feline de therapieen doorloopt kunnen we niet anders dan alleen maar trots op haar zijn. De ene keer lacht ze, de andere keer moppert ze en soms is het ook gewoon ronduit huilen als iets volledig onbekend is voor haar of haar heel veel moeite kost. Maar ze doet het wel allemaal en dat alles in/onder de handen van de therapeuten. Dit was een jaar geleden ondenkbaar geweest.

Het meest duidelijkst is dat nog bij de facial massage. Ze vindt dit nog steeds erg spannend maar iedere dag kan de vriendelijke oude reus meer met haar doen en duurt het langer voordat het echte huilmoment komt.

We hadden gehoopt dat ze naar aanleiding van de therapieën over het geheel wat meer ontspanning in haar lijfje zou hebben. Dat hebben we op die manier nog niet kunnen vaststellen.

Wat we wel zien is dat haar armen meer ontspannen zijn, dat ze haar handjes vaker ontspannen open heeft en dat ze nu, met ondersteuning van ons, op haar billen kan zitten, benen recht vooruit gestrekt zonder direkt in een overstrekkingsreflex te schieten.

Feline drinkt ook meer en vaker nu, gewoon water en dat is een grote stap vooruit. Nog steeds minimale hoeveelheden maar wel gewoon uit een flesje of glas. Ze poept ook vaker en die poep is dan ook nog lekker zacht. En stinkt 10x keer harder!. Feline krijgt een ontstoppingsmiddel in haar papjes en we hebben de intake daarvan gehalveerd en tot nu blijft de poep komen. En ook nog steeds zacht.

Als we in het restaurant zitten te eten, eet ze nu ook vaker heel kleine hapjes van ons mee. En het mooiste is misschien nog wel dat ze ijsjes nu ineens lekker vindt. Met het mooie weer maken we ’s avonds voor haar slapen gaan nog een rondje om de kliniek en kopen dan een ijsje (of twee). En dat vindt ze lekker. En als het ijsje op is, is ze ook echt boos en zet dan een keel op! Prachtig om te zien. Dit hebben nog niet eerder mee mogen maken, dat ze boos kan worden omdat iets wat ze lekker vindt, op is. Klinkt misschien raar maar hier genieten wij intens van.

Haar hoofdstabiliteit is ook verbeterd. Dat merken we vooral als we haar uit ruglig aan haar armen omhoogtrekken. Ze is nu beter en langer is staat om zelf haar hoofd op te richten en omhoog te houden.

De therapeuten geven zelf aan, als we daarom vragen, dat ze bij Feline een grotere souplesse in alle gewrichten zien en meer ontspanning in alle ledematen.

Als het gaat om het uiten over wat we zelf zien merken we dat we dat vaak nog met enige voorzichtigheid en huiver doen. Net alsof we het nog niet kunnen geloven. Maar ook huiver dat het op ieder moment weer weg zou kunnen zijn. Of dat we misschien alleen maar zien wat we willen zien. Ik zeg, geef ons nog even om ook hieraan te wennen…

10 Comments on “Resultaten?”

 1. Wij zijn zóóóó trost op onze grote kleine vriendinnetje! (en haar papa en mama natuurlijk ;-))

 2. ´T was even geleden dat ik jullie mooie site heb gelezen, maar heb alles in één adem bijgelezen! Wat een bijzondere verhalen, wat een bijzondere tijd maken jullie daar samen door en ik snap wel dat jullie mega trots zijn op jullie meisje! Wat geweldig dat jullie nu al resultaten zien, dat motiveert de mens! Goed joh!!!! Ben super blij voor jullie! Durf vertrouwen te hebben en anders komt dat vanzelf wel! 🙂 Dikke zoen voor jullie 3tjes!

 3. Lieve, lieve trotse en geweldige ouders.
  En lieve, stoere, fantastische Feline,

  Wat een avonturen! Van de herontdekking van de neger tot zelf uit een beker drinken! Geemotioneerd lees ik elke keer jullie verhaal. Zo oprecht, zo vol liefde, het stroomt helemaal over…… daar vangen we allemaal wat van op, als ik alle reacties lees. Wat heerlijk om deel te mogen zijn van dit hele gebeuren. Dikke, dikke Maudknuffel

 4. Lieve kanjers,
  Wat een unieke belevenis. Jullie mogen heel trots zijn op jullie zelf en natuurlijk super trots op jullie kleine meid. Wat doet ze het allemaal goed. Echt een ongelooflijk verhaal… Ik blijf er stil van.
  Een dikke knuffel van ons

 5. Nu ik jullie verhalen gelezen heb en een paar stukjes film gezien heb, kan ik me een beetje een beeld vormen bij deze therapieën. Wat fijn dat jullie dit met ons willen delen. Het maakt me nieuwsgierig, dus ik ben zeer benieuwd naar het boek dat je nog gaat schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *