Sparren met Taras

BryanOekraine1 Comment

Gisteren was dan eindelijk onze ‘eigen’ dokter, dr. Taras, terug. De routine is hier dat wanneer de kinderen een massage krijgen, de behandelende arts ergens in dat uur ook langskomt en de reflexo-therapie toepast. Dat duurt ongeveer vijf minuten en dat is ook de tijd om een statusupdate uit te wisselen en alle vragen te stellen die je maar kunt hebben.

Gisteren kwam het er niet van om alle vragen te stellen maar vandaag hebben we dat ruimschoots ingehaald.

De rechter heupbot-ontwikkeling van Feline verloopt niet zoals het hoort. Als de situatie verergert is er het risico op een dislocatie, d.w.z. dat het heupbot uit de kom schiet. In Nederland is een logische oplossing om te opereren om dat te voorkomen. In deze kliniek wordt daar niet voor gekozen maar zijn alle therapieën erop gericht dat, in dit geval, de heupspieren dermate flexibel worden en blijven dat het bot in de kom blijft.

Het is geen garantie maar in de optiek van deze methode wordt het probleem onderkend maar is er absoluut nog geen reden om te opereren. Ook omdat nu een operatie kan leiden tot ongewenste neveneffecten.

We hadden ook nog vragen over de Glenn Doman methode en het gebruik van de Therasuit. Het is onze indruk dat de artsen hier over het algemeen goed bekend zijn met andere methoden en hun mening daarover/ ervaring daarmee vrijelijk met je delen. Dat is wel zo prettig als je al die verschillende methodes in een begrijpelijke context wilt kunnen plaatsen.

De artsen geven geduldig antwoord op alle vragen. Kortom, het was een prettige vraag/antwoord/informatie-ronde die veel vertrouwen geeft in het proces.

Hoofd oprichten...

Hoofd oprichten…

Verder was Feline aan het eind van de sessies weer volledig afgedraaid. Vooral bij de physical therapy was het weer hard werken. Deze keer lag de focus op de tijgerbeweging. Tja, dat krijg je ervan als je successen boekt…

Als het goed is gaat Feline deze keer ook nog een Spiderman-sessie meemaken bij de physical therapy. En daar komen zeker foto’s van want dat is een héél bijzondere ervaring.

Stay tuned for more,

Bryan

One Comment on “Sparren met Taras”

  1. Geweldig om te lezen en te kijken naar de zeer duidelijke en prachtige foto’s hoe het met jullie en Feline gaat daar zo ver weg in de Oekraïne.
    Feline kan het allemaal veel beter aan en is beter instrueerbaar geworden, wat een verschil met een jaar geleden!
    Tijgeren maar Feline !
    Zoek naar iets waar ze het voor doet!!; Knuffels van mama? Gekke spelletjes met papa? Jullie bedenken vast wel iets!!
    Heel veel succes, liefs, Jolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *