Spiderwoman returns!

BryanOekraine4 Comments

Vandaag dan al weer de laatste dag van de therapieën. Je merkt het aan de kinderen, je merkt het aan de ouders. Er wordt meer gejengeld en iedereen is zich in gedachten al weer aan het voorbereiden op de reis terug naar huis.

Deze keer was de kliniek afgeladen met Moskovieten. Hun verzekeringsmaatschappij voert een trial uit met de Kozijavkin-methode om te kijken of er betere resultaten behaalt worden dan met de methodes voorhanden in Rusland zelf. Dat is een verzekeraar die ook aan zijn inkomsten denkt maar dan met een lange termijn visie.

In vergelijking met de voorgaande twee trips hebben we met zoveel meer ouders hier contact gelegd. Zoveel verschillende verhalen maar o zo prettig om dat allemaal met elkaar te delen. En er wordt ook veel gelachen!

Vandaag hadden we als afsluiting bij de physical therapy een speciale behandeling: Vliegen in de kooi. We hebben de oefeningen op de mat, op een grote rol, op een nog grotere fysiobal en nu dan dus de kooi. Van wat we ervan gezien hebben is dit weer een prachtig middel om vooral de flexibiliteit van de ruggengraat en heupen te vergroten.

Feline vond het heel lang allemaal best. Haar grote uitdaging hierbij is het omhoog houden van haar hoofd. De oefeningen werden tegen het eind uitdagender en toen was het niet leuk meer. En echt niet niet leuk waren de afsluitende oefeningen voor meer flexibiliteit in de heupen. Zachte heelmeesters zul je hier niet snel tegenkomen.

Het zit er allemaal bijna weer op. De therapieen zijn afgerond, we hebben onze laatste vragen afgevuurd en beantwoord gekregen. Het vertrouwen is hersteld. Er is afscheid genomen en e-mail adressen zijn uitgewisseld. En wij verlangen ook weer naar ons eigen huis,  haard en keuken.

Bryan

p.s. De videoclips van Spiderwoman Feline volgen later.

4 Comments on “Spiderwoman returns!”

 1. Goede reis lieve mensen. Wat hebben jullie weer hard gewerkt!
  Tot gauw.
  Dikke kus van Carolina.

 2. Wat geweldig om Feline zo op de foto’s te zien……al vliegend!

  Fijne terug reis, hopelijk zal alles weer voorspoedig verlopen. X

 3. Vertrouwen, moed en doorzettingsvermogen. Luisteren naar je intuïtie, geen genoegen nemen met, alert blijven, niet laten inslapen… en nog veel meer lees ik in jullie verslagen.
  Wat heeft Feline geweldige ouders getroffen. Of heeft ze jullie gekozen…. 🙂
  Ik weet niet hoe dat werkt en dat hoeft ook niet.
  Dank je voor het delen en tot gauw,
  Liefs Marjo

 4. Wow, wow, wow, heb vandaag de tijd genomen om alle updates aandachtig te lezen! Lieve Nadine, lieve Bryan en lieve Feline, ben geraakt door jullie moed, kracht, kwetsbaarheid, vertrouwen, angst, doorzettingsvermogen, wat fijn dat jullie dit met mij als lezer willen delen! Namaste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *