Virus, apithotherapie en facial massage

BryanBlog, Privé2 Comments

Het is nu zaterdag en de behandelingen lopen gewoon door. Zoals ik al eerder schreef is Feline bijna nooit ziek. En ook nu kunnen we niet zeggen dat we haar ziekjes vinden. Ja, de eerste dagen had ze wat verhoging en minder eetlust maar dat is allemaal voorbij. Ze is weer gewoon haar vrolijke zelf en slaapt nu overdag zelfs beter dan ooit. De artsen hier zijn een stuk voorzichter en ook sneller met het uitschrijven van receptjes. Tot nu toe zijn we daarin meegegaan maar het roept ook weerstand op.

Omdat ze nog verhoging had, 37.2 (?), zou Feline ook vandaag weer niet de apithotherapie ondergaan. We hebben uitgelegd dat Feline nooit op de 36.8 of lager zit en dat we heel graag zouden zien dat ze wel ingepakt zou worden met de bijenwas. In dit geval waren haar knieën aan de beurt en zo geschiedde. Het inpakken met de bijenwas zorgt voor een betere doorbloeding van het gehele gewricht.

Later vandaag nog maar eens keer overleg hebben over de medicatie. When in Rome burn Roman candles. But sometimes enough is enough. Ook Romeins.

Feline krijgt ook iedere ochtend een facial massage. En al sinds haar geboorte vindt ze gefrut in haar gezicht helemaal niks. Ze kan al in de stress schieten van de wind op haar gezicht. Dat laatste is gelukkig minder aan het worden maar het is nog steeds niet haar favoriete ding. De massage wordt gegeven  door een vriendelijke oude reus. Dit is ook weer een massage waarvan we denken te kunnen merken dat ze er veel baat bij heeft. Alleen kan de man nog niet veel uitrichten omdat ze al snel aan het huilen is. En dat huilen wordt krijsen als haar hals- en nekspieren worden gemasseerd.

En toch merken we ook bij deze behandeling dat ze iedere keer meer toelaat.

De fysiotherapie is een waar feest iedere ochtend. Er zijn oefeningen op de mat, op de bal en op de rol. En iedere ochtend komt een van die drie onderdelen aan bod. Naast oefeningen waarbij ze zelf hard moet werken, worden ook iedere keer haar gewrichten onderhanden genomen om ze soepeler te maken en het bereik te vergroten. Vandaag op de rol liet ze al zien dat ze zelf makkelijker omhoog kan komen. Dat zijn van die prachtige wonderschone momenten. Op de laatste dag van de behandeling zal Michael met ons alle oefeningen doorlopen zodat we die zelf thuis kunnen uitvoeren. Video time.

De mechanotherapie bestaat in het geval van Feline uit fietsen. De ene dag bewegen met de voeten en benen en de andere dag met de armen en handen. Voeten en benen moest ze enorm aan wennen maar met handen en armen vond ze meteen leuk.

Al met al doet Feline het supergoed. Het “kraken” is altijd een spannend moment – alhoewel het voor Nadine spannender is dan voor Feline – en de facial massage valt nog in de categorie “we are not amused”. Maar voor de rest vindt ze het allemaal ok of is ze doorgaans wel af te leiden met een boekje of liedjes zingen.

Nu alleen nog dat virus uit dat lichaampje krijgen…

2 Comments on “Virus, apithotherapie en facial massage”

  1. Hoi lieverds, wat fijn dat het allemaal goed gaat met Feline. We zijn heel blij om dit met jullie op deze manier te kunnen beleven. Prachtig mooi om al die methoden uiteengezet te krijgen.
    Liefs x

  2. Elke dag weer fijn om te lezen hoe het met jullie gaat. En wat een prachtige foto's, Nadine!
    Dikke XXen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *