vrijdag 8 januari

BryanBlog, Privé2 Comments

We zijn bijna een week verder sinds de geboorte van Feline. Het blijven nog steeds roerige en spannende tijden. Frankie heeft jullie de afgelopen tijd op de hoogte gehouden en homey, we vinden het fijn als je dat blijft doen. Hier even een korte update tot nu, vrijdagmiddag.

Tijdens het weekend was de vraag nog of Feline levensvatbaar zou zijn of niet. Op maandag en dinsdag maakte onze Feline zoveel progressie dat het acute levensgevaar geweken was. Op dinsdagavond is het onderkoelingsproces gestopt en is men langzaam begonnen met het weer op de normale lichaamstemperatuur brengen van Feline.

Dat is allemaal voorspoedig verlopen. Op woensdagochtend was dit proces afgerond en Feline ademde toen ook ruim een etmaal volledig zelfstandig. De beademing was er alleen als backup. Er is toen ook besloten om haar van de beademing af te halen. Dat is helaas, zoals jullie weten, niet goed gegaan.

Feline stopte weer met ademhalen en moest voor een 2e keer gereanimeerd worden. Ook deze keer heeft ze weer een tik meegekregen vanwege zuurstofgebrek. Haar longen worden sindsdien extra in de gaten gehouden, ook om een longontsteking te voorkomen.

We waren hiermee weer bijna terug bij af. Haar epileptische aanvallen zijn sindsdien sterker geworden. Er wordt geprobeerd deze middels medicatie onder controle te krijgen. Een deel van de medicatie maakt dat ze erg slaperig is. Het is nu vrijdag en het is afwachten hoe Feline gaat reageren op het afbouwen van de medicatie. Het wordt voor haar belangrijk dat ze de epileptische aanvallen zelf onder controle krijgt, zodat ze kan aansterken tijdens de waakperiodes.

Er lopen een aantal onderzoeken, (EEGs, MRI a.s. maandag en een metabolisme onderzoek) maar de uitslagen laten nog even op zich wachten. Sommigen mogelijk nog enkele weken.

Nadine en ik verblijven ondertussen in het Ronald McDonald huis, vlak naast het ziekenhuis. We hebben (nog) niet de tijd genomen om iedereen persoonlijk te bedanken voor alle lieve woorden, ondersteuning, warme uitingen en wat we allemaal in deze tijd aan liefde, kracht, licht en steun voorbij mogen zien komen. Maar weet dat we er enorm blij mee zijn en ons hierdoor enorm gesteund en gesterkt weten en voelen.

Als altijd in Liefde,

2 Comments on “vrijdag 8 januari”

  1. Ik heb nu alle blogs achterstevoren gelezen (denk ik), omdat ik dus gisteravond op de site geattendeerd ben, door je facebooklikeoproep. Ongelooflijk wat er allemaal is gebeurd.. Heel veel liefs voor het hele gezin!

    1. Dankjewel lieve Barbara. Het is inderdaad een wonderlijk verhaal, zeker wanneer je zo terug reist in de tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *