zaterdag 9 januari

BryanBlog, PrivéLeave a Comment

Vandaag is Feline al weer 1 week oud. Was het gisteren nog een rustige dag met schijnbaar geen progressie of terugval, vandaag was er weer een waarbij we veel tijd hebben doorgebracht in de emotionele achtbaan. Eerder, veel eerder, dan we zelf verwacht hadden kregen we vanmorgen te horen dat Feline weer voldoende hersteld was om nogmaals een poging te wagen om haar van de beademing af te halen. Met de reanimatie van woensdag nog vers in het geheugen vonden we dit toch wel erg spannend. Deze keer besloten we om er bij te zijn als de tube uit haar luchtpijp verwijderd zou worden.

Begin van de middag is ze van de beademing afgehaald en ons meisje heeft het prachtig gedaan! Ze ademt nu volledig zelf en dat scheelt weer een buisje. Zo langzaamaan beginnen we onder alle bedrading en buisjes steeds meer van haar te zien en dat is een heerlijk gevoel. We kunnen nu als ouders ook steeds meer bij gaan dragen door zelf luiers te verschonen en sonde-voeding (afgekolfde moedermelk van Nadine) toe te dienen. Mooie momenten.

Vanavond waren we weer bij ons meisje omdat we zouden gaan “buidelen”, i.e. Feline compleet met alle snoertjes en buisjes op je blote bast. Een groot feest is dat. Helaas kon dat vanavond niet doorgaan omdat ons Dapper Ding een infectie heeft opgelopen. Haar lichaamstemperatuur is 39,2 geweest maar door de antibiotica die ze heel rap toegediend kreeg was haar temperatuur al snel weer aan het zakken. In de 2 uur die we vanavond bij haar waren hebben we haar temperatuur van 38,3 naar 37,8 zien dalen. Never a dull moment zullen we maar zeggen…

Morgen staat er nog een lumbaal punctie (vocht sample uit het ruggemerg) op het programma. De medicatie is ondertussen grotendeels afgebouwd. Ze krijgt nog een middel om de stuipen tegen te gaan. Haar bewegingen vertonen al meer de gewone bewegingen die je van een zuigeling mag verwachten maar daar doorheen zitten nog steeds veel verkrampingen die ze hopelijk de komende dagen ook onder controle gaat kunnen krijgen. Het zijn die verkrampingen die iedereen de meeste zorgen baart.

Mensen we warmen ons aan jullie berichten, kaarsjes die overal branden, de kaarten en bezoekjes als het zo uitkomt. Dank-jullie-wel.

In Liefde,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *