Zelf bewegen

BryanOekraine, Thuis7 Comments

Bij het eerste bezoek aan de Kozijavkin kliniek werd Feline zo goed en zo kwaad als dat ging op een mini home trainer gezet. De ene ochtend maakte ze ondersteund door de machine ronddraaiende bewegingen met haar handen en armen en de volgende ochtend dan weer met haar benen.

Terug thuis is dat idee blijven hangen en aangezien Feline haar enthousiasme voor iets vaak uit met spontaan trappelen, hadden we het idee om te kijken of ze al toe was aan een loopfietsje. Dat zijn eigenlijk niet de juiste woorden want als je een kind ‘overlaadt’ met mogelijkheden gaan ze dat natuurlijk allemaal gewoon doen. Natuurlijk is hierbij wel het kernwoord.

Met veel ondersteuning vanuit het revalidatiecentrum hebben we nu al weer enige maanden een Mustang thuis staan. Ja, de meeste van al die ondersteuningsapparaten hebben klinkende namen. Zo hebben we ondertussen o.a. Zoef Zoef, StingRay en Flamingo in huis, dan wel in huis gehad.

Als je Feline vraagt wat ze nu wil gaan doen dan zal ze met een brede glimlach 9 van de 10 keer kiezen voor de Mustang. Tenminste, als ze nog vol energie zit. Als ze moe is of even wil ontspannen dan is Dora de grote favoriet.

A picture is worth a thousand words. En dan mag je nu zelf uitrekenen hoeveel woorden de volgende filmpjes waard zijn.

Vandaag overigens de medische intake gehad. Het wordt rustig opbouwen en kijken hoe Feline reageert. Pas als iedereen daar vertrouwen in heeft komt er nieuwe therapievorm bij. Sounds like a plan to me.

Bryan

7 Comments on “Zelf bewegen”

  1. Wat een mooie beelden. Ik word er stil van, wat zullen jullie trots zijn op Feline! Veel succes daar. Liefs Jacco en Renata

  2. Wat een genot om naar te kijken. Het filmpje is meer dan een jaar geleden, doet Feline dit nog of is er alweer een nieuw paard/fiets/skelter of iets van dien aard? Ik lees de blog heel ongestructureerd (vlieg van land naar land en weer terug en vice versa;) dus wellicht staat het ergens. De elektrische hometrainer met pedalen met klittenband heb ik ook, maar alleen voor de benen. En heeft Feline (minstens) een van de Zeven Schoonheden: donkere haar/huid met lichte ogen? Onweerstaanbaar.

    1. Hi Barbara, de Mustang gebruiken we ondertussen niet meer en dat heeft een heel praktische reden. De tijd werkt niet in het voordeel van Feline. Alle activiteiten die niet daadwerkelijk leiden naar de volgende logische stap, in dit geval zelf kruipen, hebben we geparkeerd ten faveure van de kruipoefeningen. Spel, uitdaging en plezier zitten in het huidige programma verweven en tegelijkertijd: We hebben een missie met z’n allen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *